Končnica: 1/4 finale 2. tekma
Roto-Kema Puconci
vs.
Formula Formis
1:3
(22:25, 13:25, 25:21, 20:25)

Dobra predstava kadetinj v domači dvorani

Objavljeno: 13. 03. 2018 - 22:14:29
Napisal: Aleš Novak
Kategorija: Kadetinje

Minulo nedeljo so naše kadetinje odigrale 4. krog v Zeleni Dvorani v Puconcih. Pomerile so se z ekipama Murania Lendava in ŽOK GSV Ptuj. Objavljamo rezultate, nekaj fotografij in izjavo trenerja.

img_5733_01

Foto: Gregor Čiček

 

Kadetinje - ´B´ LIGA - skupina ´H´

4.krog - nedelja, 11.03.2018 - Zelena Dvorana Puconci

ŽOK Roto-Kema Puconci : Murania Lendava 2:0

(25:14, 26:24)

ŽOK GSV Ptuj : ŽOK Roto-Kema Puconci 0:2

(19:25, 15:25)

img_5755_01

img_5791_01

img_5660_01

 

Izjava:

Renato Perša, trener Roto-Kema Puconci: »Današnja prva tekma, je bila pomembna iz dveh razlogov. Ne samo, da je bil to lokalni derbi, ampak je bila to tekma, ki je odločala o prvem mestu v tej skupini. V igro smo krenili odločni, da zmagamo to tekmo, ampak smo čez čas postali v igri napeti in smo padli, vendar so dekleta s svojimi izkušnjami potegnile prave poteze in na koncu tekmo pripeljale v svojo korist. V drugo tekmo smo šli sproščeno, ker smo vedeli, da se lahko zanesemo na svoje sposobnosti. Dekleta so imela pred sabo samo eno nalogo, da to tekmo zmagajo in sicer zato, ker za prvo mesto v skupini se ne igra ampak se ga osvaja in to sem jim pred tekmo tudi povedal. Dekleta so se zavedala tega dejstva in so na vso moč napadla že od vsega začetka. Proti koncu drugega niza so dobile priložnost tudi najmlajše in vse, ki so danes stopile na parket so pokazale vso krasoto svoje igre in vso krasoto tehničnih prvin. Vse čestitke dekletom in strokovnemu kadru, ki z mano skupaj dela v tem klubu, posebej Adeli Pintarič, ki opravlja tu tudi veliko delo. Hvaležen sem klubu, da sem lahko danes vodil to ekipo. S takim kadrom in s takim pristopom, ki ga imamo se ni potrebno bati za prihodnost v klubu.«

img_5820_01

Video: Komentar po prvi četrtfinalni tekmi končnice

Objavljeno: 12. 03. 2018 - 19:57:26
Napisal: Aleš Novak
Kategorija: Članice

Objavljamo posnetek izjav po sobotni prvi četrtfinalni tekmi končnice na kateri sta se pomerili domača ekipa Formula Formis in gostujoča ekipa Roto-Kema Puconci. Izjave so po tekmi podali Matevž Kamnik trener Formula Formis, Adela Pintarič blokerka Roto-Kema Puconci in Iva Škraban sprejemalka Roto-Kema Puconci.

Video: Gregor Čiček

Zaostanek pred drugo četrtfinalno tekmo

Objavljeno: 11. 03. 2018 - 22:36:13
Napisal: Aleš Novak
Kategorija: Članice

Formula Formis : Roto-Kema Puconci 3:0

(25:13, 25:12, 25:21)

img_5242_01

Foto: Gregor Čiček

Včeraj sta se ob 18.30 na prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske, pomerili domača ekipa Formula Formis in gostujoča ekipa Roto-Kema Puconci. Tekma se je končala z rezultatom 3:0 v korist domačih igralk iz ekipe Formula Formis.

VŠD Hoče, 10. marec 2018, 90 gledalcev, sodnika: Jovanovič in Perčič

Formula Formis: C Ana Pehnec 3, Ana Sešel 1, Valentina Vrbanc 11, Hanna Tupikina 11, Teja Bavdaž 5, L Lina Pajnik, Špela Bukovec, Žana Zdovc Sporer, Nina Kotnik 3, Pia Pravdič, Darja Eržen 11, Ana Štern

Roto-Kema Puconci: Zarja Kovač Šarčevič 2, Nuša Svetanič, Dona Vinkovič 4, C Angelina Ajnihar 1, Iva Škraban 12, Diana Oletič 4, Michelle Oletič, Adela Pintarič 2, Tasia Šadl, Nina Kovač 7, Nika Kuhar, Tina Gjergjek, L Veronika Mikl

img_5204_01

Prvi niz so na servisu začele gostujoče igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci, prva točka na tekmi pa je pripadla domačim igralkam iz ekipe Formula Formis. Gostje so rezultat takoj izenačile in prišle do vodstva pri rezultatu 1:2. Sledila je izmenjava točk in minimalna prednost Pucončank pri rezultatu 3:4.  Domače igralke so nato z zaporedjem prišle do vodstva pri rezultatu 6:4. Domačinke iz ekipe Formula Formis so dobile še naslednji dve točki in so se na prvi tehnični odmor v prvem nizu odpravile s prednostjo štirih točk pri rezultatu 8:4. Po prvem tehničnem odmoru je nova točka pripadla igralkam iz Hoč. Pri rezultatu 10:4 je kapetanka gostujoče ekipe zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru so Pucončanke s točko niz domačih igralk prekinile. Igralke iz ekipe Formula Formis so jim servis takoj odvzele in so z novim zaporedjem prišle do osmih točk prednosti pri rezultatu 13:5. Na drugi tehnični odmor v prvem nizu so se igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci odpravile z zaostankom desetih točk pri rezultatu 16:6. Po drugem tehničnem odmoru so domačinke prednost pri rezultatu 17:6 povišale na enajst točk. Nato je sledila izmenjava točk in zaporedje Pucončank, ki so zaostanek pri rezultatu 19:10 znižale na devet točk. Pri rezultatu 19:10 je trener domače ekipe zahteval odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla domačim igralkam iz ekipe Formula Formis. Znova je sledila izmenjava točk in prednost desetih točk domačink pri rezultatu 23:13. Prva zaključna žoga v prvem nizu je pripadla igralkam iz ekipe Formula Formis pri rezultatu 24:13. Prvi niz se je zaključil z rezultatom 25:13 v korist igralk iz ekipe Formula Formis.

img_5096_01

Drugi niz se je začel s točko domačih igralk iz ekipe Formula Formis. Domačinkam so pripadle še naslednje tri točke, ko so svojo prvo v drugem nizu pri rezultatu 4:1 dobile gostje iz ekipe Roto-Kema Puconci. Pucončanke so se pri rezultatu 4:2 približale na dve točki zaostanka. Igralke iz ekipe Formula Formis so jim servis nato odvzele  in so z zaporedjem treh točk pri rezultatu 7:3, znova bile v prednosti štirih točk. Na prvi tehnični odmor v drugem nizu so se gostje iz ekipe Roto-Kema Puconci odpravile z zaostankom petih točk pri rezultatu 8:3. Po prvem tehničnem odmoru je točka pripadla domačim igralkam iz ekipe Formula Formis, ki so s tem bile v prednosti šestih točk pri rezultatu 9:3. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do novega zaporedja dveh točk prišle domačinke in s tem pripravile kapetanko ekipe Roto-Kema Puconci, da je pri rezultatu 12:4 zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla Pucončankam. Sledilo je novo zaporedje domačink, ki so s tem bile v prednosti desetih točk pri rezultatu 15:5. Na drugi tehnični odmor v drugem nizu so se igralke iz ekipe Roto-Kema odpravile z zaostankom devetih točk pri rezultatu 16:7. Po drugem tehničnem odmoru so točko dobile gostje in s tem zaostanek znižale na osem točk pri rezultatu 16:8. Nove tri zaporedne točke domačink so pomenile prednost enajstih točk pri rezultatu 19:8. Sledila je izmenjava točk in zaostanek desetih točk Pucončank pri rezultatu 21:11. Prva zaključna žoga v drugem nizu je pripadla domačim igralkam iz ekipe Formula Formis pri rezultatu 24:11. Drugi niz se je zaključil 25:12 v korist domačih igralk.

img_5168_01

V tretjem nizu je prva točka pripadla domačim igralkam iz ekipe Formula Formis. Domače igralke so dobile še naslednje tri točke. Pri rezultatu 4:0 je kapetanka ekipe Roto-Kema Puconci zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru so točko dobile domačinke, ki so s tem bile v prednosti petih točk pri rezultatu 5:0. Gostje so pri rezultatu 5:1 zaporedje domačih igralk prekinile. Sledila je izmenjava točk in zaostanek treh točk Pucončank pri rezultatu 7:4. Na prvi tehnični odmor v tretjem nizu so se Pucončanke odpravile z zaostankom štirih točk pri rezultatu 8:4. Po prvem tehničnem odmoru je sledila izmenjava točk in približanje igralk iz ekipe Roto-Kema  na tri točke pri rezultatu 10:7. Sledila je nova izmenjava točk in prednost štirih točk domačih igralk iz ekipe Formula Formis pri rezultatu 14:10. Na drugi tehnični odmor v tretjem nizu so se igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci odpravile z zaostankom petih točk pri rezultatu 16:11. Po drugem tehničnem odmoru je točka pripadla igralkam iz ekipe Formula Formis. Sledila je nova izmenjava točk in prednost šestih točk domačink pri rezultatu 21:15. Do prve zaključne žoge v tretjem nizu je potekala izmenjava točk. Prva zaključna žoga je pripadla domačim igralkam pri rezultatu 24:18. Tretji niz se je zaključil z rezultatom 25:21 v korist igralk iz ekipe Formula Formis in s tem tudi tekma, ki se je končala z rezultatom 3:0.

img_5226_01

Izjave:

Matevž Kamnik, trener Formula Formis: »Najprej bi rad pohvalil svojo ekipo. Mislim, da so danes vse igralke odigrale na visokem nivoju, kar ni tako lahko celo, če je takšen odpor. V sredo pričakujemo težko tekmo. Vemo, da Puconci igrajo vedno domače tekme precej bolje kot gostujoče. Sem pa zelo vesel, da se naša forma v končnici dviguje.«

img_5190_01

Adela Pintarič, blokerka Roto-Kema Puconci in Iva Škraban, sprejemalka Roto Kema Puconci: »Najprej bi čestitala domači ekipi za odlično prikazano igro. Danes se dogovora nismo držale, zato tudi igra ni izgledala tako kot vemo odigrati. Upamo, da se bomo vsega tega kar vemo držale v sredo in potem bo vse skupaj izgledalo boljše. Zato dragi navijači vas vabimo, da se nam v sredo ob 19h pridružite v Puconcih.«

img_5385_01
ROTO - Roto Group d.o.o. Kema, gradbeni materiali Zavarovalnica Triglav, d.d. Center za ravnanje z odpadki Puconci Občina Puconci Tiskarna aiP Praprotnik MALAR PI-ŠT, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Okrepčevalnica Laguna Instalacijski center KA-EL Mercedes Sport Bar Krajevna skupnost Puconci CDC d.o.o. ABC Dom, turizem in gostinstvo, d.o.o. GENERALI zavarovalnica CP Murska Sobota VTH Messer Slovenija ABC Maziva Elektronabava BTS Company d.o.o. Skupina Panvita Dengrad Naravno zdravljenje Vito Trans Beton Andrej Horvat s.p.

Sporočila sponzorjev:

Javni Wi-Fi
Na dopustu včasih ne gre brez uporabe javnega brezžičnega omrežja. Preverite nekaj ukrepov, da boste javni Wi-Fi uporabljali varneje.

Električni avti
Kaj pravita o nevarnosti vžiga pri električnih avtih in reševanju iz njih inovator in strokovnjak za električna vozila Andrej Pečjak in Boštjan Žagar, komandir Gasilske brigade Ljubljana?

Vstop prepovedan
Pridejo nepovabljeni in si pri vas ustvarijo svoj dom. Kako se znebiti mravelj, os, ščurkov in drugih nadlog?

Vodič po zavarovanjih za podjetnike
Eden izmed pogojev, ki jih mora podjetnik zagotoviti, da delo poteka normalno, je tudi varnost. Katera zavarovanja mu pri tem lahko pomagajo?

Dihalne tehnike
Atletinja Brigita Langerholc Žager predstavlja dihalne tehnike, ki pripomorejo k boljšemu telesnemu počutju in optimalnejši športni dejavnosti.

Čez dober mesec dni pa vabljeni na najboljšo tekaško prireditev jeseni – Triglav tek. Ste se že prijavili? Ker je v družbi lepše, smo teke in trase uredili tako, da lahko tečete s prijatelji ali svojimi bližnjimi, na teku Kuža Pazi celo z najmlajšimi. Vse informacije lahko najdete na FB dogodku Triglav tek, svojo tekaško vnemo pa delite s svojimi sledilci na instagramu pod oznako #triglavtek.

Luka Pušnik
direktor službe za korporativno komuniciranje

Facebook: Zavarovalnica Triglav :: Twitter @TriglavGroup

Vabljeni v Triglav Lab, digitalni center Zavarovalnice Triglav, kjer se lahko seznanite z novimi storitvami in idejami. Simulator varne vožnje, virtualno izkušnjo, kako poteka reševanje iz avtomobila ob hudi prometni nesreči, simulator potresa … je le nekaj zanimivih razlogov za obisk.

Računalniški kriminalci ne napadajo zaradi pozornosti, pač pa zaradi materialnih koristi. Poučite se, kje so ranljive točke vašega digitalnega življenja, kako ravnati z gesli, zakaj je pomembno posodabljati protivirusne programe in kako zaščititi podatke.

Ne le, da narašča število računalniških incidentov, povišujejo se tudi odškodnine, ki jih računalniški kriminalci zahtevajo za povrnitev podatkov. Poleg obveznih zaščitnih ukrepov lahko za svoje podatke na elektronskih napravah zdaj poskrbite tudi z zavarovanjem kibernetske zaščite.

Kaj narediti v soboto zvečer, ko se zamaši odtok? Preverili smo možnosti z dvema mojstroma vodovodnima inštalaterjema. Kaj pa lahko naredite preventivno, da do zamašitev ne bo prihajalo? Preberite tudi to.

Za konec pa vas naj vas in vaše sledilce povabimo, da oddate svoj predlog za najlepšo planinsko pot. Ste vedeli, da imamo v Sloveniji imamo kar 10.000 km urejenih in označenih planinskih poti? Letošnjo sezono v okviru naše družbeno odgovorne akcije Očistimo naše gore v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije izbiramo najlepšo.

Seveda pa velja, da nas označite tudi ob svojih uspehih, da vam bomo lahko čestitali in se veselili z vami.

Facebook: Zavarovalnica Triglav :: Twitter @TriglavGroup

Cenetu Prevcu se po izteku skakalne sezone dogajajo neobičajne stvari: pred časom so ga namreč gasilci rezali iz avta. Kaj točno se je dogajalo, si lahko ogledate na tej povezavi, v posebnem 360-stopinjskem video posnetku pa še, kako reševanje izgleda skozi oči voznika in skozi oči gasilcev.

Vabimo vas, da pomagate širiti preventivno sporočilo akcije bodisi tako, da delite katero od zgoraj navedenih vsebin, ali pa katero od Cenetovih objav na Twitterju ali Facebooku, da skupaj dosežemo čim več ljudi.

Oglašamo se s februarskim izborom člankov z našega svetovalnega portala Vse bo v redu, kjer se trudimo, da zapletene stvari glede zavarovanj razložimo na razumljiv način. Zato smo tokrat prosili za pomoč otroke zaposlenih na Zavarovalnici Triglav in jih vprašali, kaj je zavarovalna polica in kdo je zavarovalni agent.

Vabimo vas torej, da si ogledate posnetek in se nasmejete prikupnim otroškim razlagam zavarovalniških izrazov. (Pa vi? Bi znali jasno in enostavno razložiti, kaj je zavarovalna polica? Ko vam jo zastopnik izroči, jo vedno natančno preberete?)

O tem, da ima tek številne pozitivne učinke, ni treba zgubljati besed. A intenzivna tekaška vadba in udeleževanje na tekaških prireditvah sta postali modni muhi. Je teka lahko preveč in kakšne so posledice, smo vprašali tri strokovnjake: športnega psihologa, tekaškega trenerja in profesorja športne vzgoje.

Ali veste, katere živali se lahko znajdejo pred vašim odbijačem? Ali je prav poklicati policijo ali center za obveščanje? Kako je s kritjem škod, ki se pokažejo šele pri demontaži? V testu preverite, kako dobro bi se znašli ob trku z divjadjo.

Kaj je bolj prijetnega od posedanja ob toplem kaminu po napornem dnevu? A če na kamin ali peč niste mislili ob gradnji, še ni prepozno. Kaj morate upoštevati, če se lotite vgradnje kamina ali kaminske peči in kako pravilno in varno kuriti? Preberite nasvete.

Splet in družbena omrežja ponujajo takojšnjo zadovoljitev potreb po druženju, potrditvi, sprostitvi, zabavi, iskanju informacij. A hitro se lahko ujamemo v zanko nenehnega stresa, da moramo biti vedno dosegljivi, ali strahu, da ne bi česa zamudili. Strokovnjaki so pojava poimenovali nomofobija in FOMO.

To je naš februarski izbor prispevkov. Prosimo vas, da jih delite s svojimi sledilci na svojih družbenih omrežjih. Pri tem nas označite. Na Facebooku smo kot Zavarovalnica Triglav, na Twitterju pa @TriglavGroup.

Da se bomo lahko veselili z vami in vam čestitali, pa nas ob svojih uspehih na družbenih omrežjih označite tudi vi ali nas obvestite!

Lep pozdrav do marčevskega izbora vsebin!


Vse pravice pridržane © 2006 - 2018 ŽOK Roto-Kema Puconci