Končnica: 1/4 finale 2. tekma
Roto-Kema Puconci
vs.
Formula Formis
1:3
(22:25, 13:25, 25:21, 20:25)

Video: Izjava sponzorja in izjave po drugi četrtfinalni tekmi končnice

Objavljeno: 18. 03. 2018 - 08:32:10
Napisal: Aleš Novak
Kategorija: Članice

Objavljamo posnetek z izjavo sponzorja in z izjavami po drugi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske na kateri sta se pomerili domača ekipa Roto-Kema Puconci in gostujoča ekipa Formula Formis. Izjavo pred tekmo je podal Štefan Pavlinjek, direktor skupine Roto. Izjave po tekmi so podali Matevž Kamnik trener Formula Formis, Lina Pajnik libero Formula Formis in Angelina Ajnihar kapetanka Roto-Kema Puconci.

 

Video: Gregor Čiček

Sezono končale na odličnem šestem mestu

Objavljeno: 15. 03. 2018 - 15:18:27
Napisal: Aleš Novak
Kategorija: Članice

Roto-Kema Puconci : Formula Formis 1:3

(22:25, 13:25, 25:21, 20:25)

img_5851_01

Foto: Gregor Čiček

Včeraj ob 19. uri sta se v Zeleni Dvorani v Puconcih, na drugi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske, pomerili domača ekipa Roto-Kema Puconci in gostujoča ekipa Formula Formis. Tekma se je končala z rezultatom 1:3 v korist gostujočih igralk iz ekipe Formula Formis. Pucončanke so sezono končale na odličnem šestem mestu lestvice.

Zelena Dvorana Puconci, 14. marec 2018, 200 gledalcev, sodnika: Atanasov, Adrovič

Roto-Kema Puconci: Zarja Kovač Šarčevič, Nuša Svetanič, Dona Vinkovič 8, C Angelina Ajnihar 3, Iva Škraban 24, Diana Oletič 5, Michelle Oletič, Adela Pintarič 9, Tasia Šadl, Nina Kovač 13, Nika Kuhar, L Tina Gjergjek, L Veronika Mikl

Formula Formis: C Ana Pehnec 4, Ana Sešel, Valentina Vrbanc 10, Hanna Tupikina 17, Teja Bavdaž 5, L Lina Pajnik, Špela Bukovec, Žana Zdovc Sporer 1, Nina Kotnik 15, Pia Pravdič, Darja Eržen 13, Ana Štern 1

img_6131_01

Prvi niz so na servisu začele gostujoče igralke iz ekipe Formula Formis, prva točka na tekmi pa je pripadla domačim igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci. Gostje iz Hoč so rezultat na 1:1 takoj izenačile. Naslednji dve točki sta pripadli domačim igralkam, ki so s tem bile v prednosti dveh točk pri rezultatu 3:1. Igralke iz ekipe Formula Formis so rezultat na 3:3 izenačile. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do prvega vodstva na tekmi pri rezultatu 4:5 prišle gostje. Gostujoče igralke so nato prišle do zaporedja dveh točk, ki sta jim prinesli vodstvo pri rezultatu 4:7. Do prvega tehničnega odmora v prvem nizu, na katerega so se Pucončanke odpravile z zaostankom treh točk pri rezultatu 5:8 sta si ekipi izmenjali še točko. Po prvem tehničnem odmoru je točka pripadla gostjam iz ekipe Formula Formis. Sledila je izmenjava točk in prednost gostij pri rezultatu 7:10. Pri rezultatu 7:12 je domača kapetanka zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru so točko dobile domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci. Sledila je nova izmenjava in prednost šestih točk gostij pri rezultatu 9:15. Na drugi tehnični odmor v prvem nizu so se Pucončanke odpravile s šestimi točkami zaostanka pri rezultatu 10:16. Po drugem tehničnem odmoru je točka pripadla domačim igralkam. Sledila je izmenjava točk in pri rezultatu 12:18 je gostujoči trener zahteval odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla Pucončankam. Igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci so nato prišle do zaporedja in so zaostanek znižale na tri točke pri rezultatu 15:18. Domačinke so se nato pri rezultatu 17:19 približale na dve točki zaostanka. Pri rezultatu 20:21 so se Pucončanke približale na točko zaostanka in so s tem pripravile gostujočega trenerja, da je zahteval odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla gostjam iz ekipe Formula Formis, domačinke pa so jim servis takoj odvzele. Pri rezultatu 22:24 je kapetanka domače ekipe zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla gostjam in s tem se je zaključil prvi niz z rezultatom 22:25.

img_6060_01

V drugem nizu je prva točka pripadla gostujočim igralkam iz ekipe Formula Formis, domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci pa so rezultat takoj izenačile. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do prvega vodstva v drugem nizu pri rezultatu 3:2 prišle domače igralke. Gostje so rezultat na 3:3 takoj izenačile. Sledila je izmenjava točk in prednost gostij pri rezultatu 5:6. Na prvi tehnični odmor v drugem nizu so se Pucončanke odpravile z zaostankom dveh točk pri rezultatu 6:8. Po prvem tehničnem odmoru je točka pripadla gostujočim igralkam iz ekipe Formula Formis, ki so prednost s tem povečale na tri točke. Pri rezultatu 6:10 je domača kapetanka zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla domačim igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci. Gostje so pri rezultatu 7:12 prednost povišale na pet točk. Gostujoče igralke so nato prišle do zaporedja in so se na drugi tehnični odmor v drugem nizu odpravile z osmimi točkami prednosti pri rezultatu 8:16. Po drugem tehničnem odmoru je točka pripadla domačim igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci, gostje pa so jim servis takoj odvzele. Igralke iz ekipe Formula Formis so nato prišle do zaporedja in so pri rezultatu 10:21 bile v prednosti enajstih točk. Po novi izmenjavi so gostje pri rezultatu 11:23 bile v prednosti dvanajstih točk. Prva zaključna žoga v drugem nizu je pripadla gostujočim igralkam iz ekipe Formula Formis pri rezultatu 11:24. Drugi niz se je zaključil z rezultatom 13:25 v korist gostujoče ekipe.

img_6032_01

V tretji niz so s točko krenile domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci, gostujoče igralke iz ekipe Formula Formis pa so rezultat na 1:1 takoj izenačile. Ekipi sta si nato še izmenjali točko, preden so dve zaporedni točki dobile Pucončanke, ki so s tem bile v prednosti dveh točk pri rezultatu 4:2. Gostje so rezultat na 4:4 izenačile in so nato pri rezultatu 4:5 prišle do prvega vodstva v tretjem nizu. Sledila je izmenjava točk in minimalna prednost Pucončank pri rezultatu 7:6. Na prvi tehnični odmor v tretjem nizu so se domače igralke odpravile s prednostjo dveh točk pri rezultatu 8:6. Po prvem tehničnem odmoru je točka pripadla gostjam iz Hoč. Sledila je izmenjava točk in prednost dveh točk Pucončank pri rezultatu 10:8. Igralke iz ekipe Formula Formis so rezultat na 10:10 izenačile. Domačinke so nato prišle do zaporedja dveh točk in s tem tudi do prednosti dveh točk pri rezultatu 12:10. Pucončanke so pri rezultatu 14:11 prednost povišale na tri točke in so s tem pripravile trenerja gostujoče ekipe, da je zahteval odmor. Po zahtevanem odmoru se domačinke niso pustile zmesti in so prednost povišale na štiri točke pri rezultatu 15:11. Zaporedje dveh točk je nato pripadlo gostjam iz ekipe Formula Formis, ki so zaostanek znižale na dve točki pri rezultatu 15:13. Na drugi tehnični odmor v tretjem nizu so se igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci odpravile s tremi točkami prednosti pri rezultatu 16:13. Po drugem tehničnem odmoru je nova točka pripadla domačinkam, ki so s tem prednost znova povišale na štiri točke. Pri rezultatu 18:13 je trener gostij zahteval nov odmor. Po zahtevanem odmoru so zaporedje dveh točk dobile gostje, ko je pri rezultatu 18:15 odmor zahtevala domača kapetanka. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla Pucončankam. Prednost so pri rezultatu 22:16 Pucončanke povišale na šest točk. Prva zaključna žoga v tretjem nizu je pripadla igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci pri rezultatu 24:17. Pri rezultatu 24:20 je kapetanka domače ekipe zahtevala odmor. Tretji niz se je zaključil z rezultatom 25:21 v korist igralk iz ekipe Roto-Kema Puconci.

img_6268_01

Četrti niz se je začel s točko gostujočih igralk iz ekipe Formula Formis, ki so takoj dobile še drugo točko. Pri rezultatu 1:2 so prvo točko v četrtem nizu dobile domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so Pucončanke rezultat na 3:3 izenačile in prišle do vodstva pri rezultatu 4:3. Sledila je izmenjava točk in prednost gostij pri rezultatu 5:6. Na prvi tehnični odmor v četrtem nizu so se Pucončanke odpravile z zaostankom dveh točk pri rezultatu 6:8. Po prvem tehničnem odmoru so točko dobile domače igralke. Igralke iz ekipe Roto-Kema so rezultat na 8:8 izenačile. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do vodstva pri rezultatu 10:9 prišle igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci. Gostje iz ekipe Formula Formis so rezultat na 10:10 takoj izenačile in so z zaporedjem dveh točk prišle do prednosti dveh točk pri rezultatu 10:12. Sledila je izmenjava in izenačenje  Pucončank na 13:13. Na drugi tehnični odmor v četrtem nizu so se igralke iz ekipe Roto-Kema odpravile z zaostankom dveh točk pri rezultatu 14:16. Po drugem tehničnem odmoru je točka pripadla Pucončankam, ki so s tem zaostanek znižale na točko zaostanka. Pri rezultatu 15:18 je kapetanka domače ekipe zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru so gostje z dvema točkama prednost povišale na pet točk pri rezultatu 15:20. Pri rezultatu 15:20 je domača kapetanka zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru so točko dobile gostje iz ekipe Formula Formis. Naslednji dve točki Pucončank sta pripravili trenerja gostujoče ekipe, da je pri rezultatu 17:21 zahteval odmor. Po odmoru je točka pripadla Pucončankam, ki so zaostanek s tem znižale na tri točke pri rezultatu 18:21. Sledila je izmenjava in prednost štirih točk gostujočih igralk pri rezultatu 19:23. Prva zaključna žoga v četrtem nizu je pripadla gostjam pri rezultatu 19:24. Četrti niz se je zaključil z rezultatom 20:25 v korist gostujoče ekipe in s tem tudi tekma, ki se je končala z rezultatom 1:3.

img_6107_01

Izjave:

Angelina Ajnihar, kapetanka Roto-Kema Puconci: »Najprej bi čestitala nasprotni ekipi za uvrstitev v nadaljevanje prvenstva. Na začetku tekme smo v borbi, v želji po zmagi naredili nekoliko preveč napak. Drugi niz so gostujoče igralke prevladovale. Tretji niz pa se nam je vse poklopilo, igrale smo kot znamo, borile smo se, prav tako v četrtem nizu, vendar je nekoliko več sreče, znanja in kvalitete bilo na nasprotni strani.«

img_6086_01

Matevž Kamnik, trener Formula Formis: »Današnja tekma vsekakor ni bila tako lahka kot domača, ampak to smo že vedeli pred tekmo. Rad bi tudi čestital nasprotnicam, ki so pokazale veliko bolj srčno in borbeno igro kot pri nas. Mojim dekletom pa sem zadal pred začetkom tudi dodaten pritisk z moje strani, saj se pripravljamo že na naslednjega nasprotnika to je Calcit Volley, torej na polfinale.«

img_6322_01

Video: Komentar po četrtem krogu kadetinj

Objavljeno: 14. 03. 2018 - 15:44:02
Napisal: Aleš Novak
Kategorija: Kadetinje

Objavljamo posnetek z izjavami po četrtem krogu kadetskih tekem. Izjave so podali Nela Škraban sprejemalka, Nina Rakar korektorica, Vita Belec sprejemalka, Eva Čiček podajalka in Renato Perša, trener.

 

Video: Gregor Čiček
ROTO - Roto Group d.o.o. Kema, gradbeni materiali Zavarovalnica Triglav, d.d. Center za ravnanje z odpadki Puconci Občina Puconci Tiskarna aiP Praprotnik MALAR PI-ŠT, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Okrepčevalnica Laguna Instalacijski center KA-EL Mercedes Sport Bar Krajevna skupnost Puconci CDC d.o.o. ABC Dom, turizem in gostinstvo, d.o.o. GENERALI zavarovalnica CP Murska Sobota VTH Messer Slovenija ABC Maziva Elektronabava BTS Company d.o.o. Skupina Panvita Dengrad Naravno zdravljenje Vito Trans Beton Andrej Horvat s.p.

Sporočila sponzorjev:

Javni Wi-Fi
Na dopustu včasih ne gre brez uporabe javnega brezžičnega omrežja. Preverite nekaj ukrepov, da boste javni Wi-Fi uporabljali varneje.

Električni avti
Kaj pravita o nevarnosti vžiga pri električnih avtih in reševanju iz njih inovator in strokovnjak za električna vozila Andrej Pečjak in Boštjan Žagar, komandir Gasilske brigade Ljubljana?

Vstop prepovedan
Pridejo nepovabljeni in si pri vas ustvarijo svoj dom. Kako se znebiti mravelj, os, ščurkov in drugih nadlog?

Vodič po zavarovanjih za podjetnike
Eden izmed pogojev, ki jih mora podjetnik zagotoviti, da delo poteka normalno, je tudi varnost. Katera zavarovanja mu pri tem lahko pomagajo?

Dihalne tehnike
Atletinja Brigita Langerholc Žager predstavlja dihalne tehnike, ki pripomorejo k boljšemu telesnemu počutju in optimalnejši športni dejavnosti.

Čez dober mesec dni pa vabljeni na najboljšo tekaško prireditev jeseni – Triglav tek. Ste se že prijavili? Ker je v družbi lepše, smo teke in trase uredili tako, da lahko tečete s prijatelji ali svojimi bližnjimi, na teku Kuža Pazi celo z najmlajšimi. Vse informacije lahko najdete na FB dogodku Triglav tek, svojo tekaško vnemo pa delite s svojimi sledilci na instagramu pod oznako #triglavtek.

Luka Pušnik
direktor službe za korporativno komuniciranje

Facebook: Zavarovalnica Triglav :: Twitter @TriglavGroup

Vabljeni v Triglav Lab, digitalni center Zavarovalnice Triglav, kjer se lahko seznanite z novimi storitvami in idejami. Simulator varne vožnje, virtualno izkušnjo, kako poteka reševanje iz avtomobila ob hudi prometni nesreči, simulator potresa … je le nekaj zanimivih razlogov za obisk.

Računalniški kriminalci ne napadajo zaradi pozornosti, pač pa zaradi materialnih koristi. Poučite se, kje so ranljive točke vašega digitalnega življenja, kako ravnati z gesli, zakaj je pomembno posodabljati protivirusne programe in kako zaščititi podatke.

Ne le, da narašča število računalniških incidentov, povišujejo se tudi odškodnine, ki jih računalniški kriminalci zahtevajo za povrnitev podatkov. Poleg obveznih zaščitnih ukrepov lahko za svoje podatke na elektronskih napravah zdaj poskrbite tudi z zavarovanjem kibernetske zaščite.

Kaj narediti v soboto zvečer, ko se zamaši odtok? Preverili smo možnosti z dvema mojstroma vodovodnima inštalaterjema. Kaj pa lahko naredite preventivno, da do zamašitev ne bo prihajalo? Preberite tudi to.

Za konec pa vas naj vas in vaše sledilce povabimo, da oddate svoj predlog za najlepšo planinsko pot. Ste vedeli, da imamo v Sloveniji imamo kar 10.000 km urejenih in označenih planinskih poti? Letošnjo sezono v okviru naše družbeno odgovorne akcije Očistimo naše gore v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije izbiramo najlepšo.

Seveda pa velja, da nas označite tudi ob svojih uspehih, da vam bomo lahko čestitali in se veselili z vami.

Facebook: Zavarovalnica Triglav :: Twitter @TriglavGroup

Cenetu Prevcu se po izteku skakalne sezone dogajajo neobičajne stvari: pred časom so ga namreč gasilci rezali iz avta. Kaj točno se je dogajalo, si lahko ogledate na tej povezavi, v posebnem 360-stopinjskem video posnetku pa še, kako reševanje izgleda skozi oči voznika in skozi oči gasilcev.

Vabimo vas, da pomagate širiti preventivno sporočilo akcije bodisi tako, da delite katero od zgoraj navedenih vsebin, ali pa katero od Cenetovih objav na Twitterju ali Facebooku, da skupaj dosežemo čim več ljudi.

Oglašamo se s februarskim izborom člankov z našega svetovalnega portala Vse bo v redu, kjer se trudimo, da zapletene stvari glede zavarovanj razložimo na razumljiv način. Zato smo tokrat prosili za pomoč otroke zaposlenih na Zavarovalnici Triglav in jih vprašali, kaj je zavarovalna polica in kdo je zavarovalni agent.

Vabimo vas torej, da si ogledate posnetek in se nasmejete prikupnim otroškim razlagam zavarovalniških izrazov. (Pa vi? Bi znali jasno in enostavno razložiti, kaj je zavarovalna polica? Ko vam jo zastopnik izroči, jo vedno natančno preberete?)

O tem, da ima tek številne pozitivne učinke, ni treba zgubljati besed. A intenzivna tekaška vadba in udeleževanje na tekaških prireditvah sta postali modni muhi. Je teka lahko preveč in kakšne so posledice, smo vprašali tri strokovnjake: športnega psihologa, tekaškega trenerja in profesorja športne vzgoje.

Ali veste, katere živali se lahko znajdejo pred vašim odbijačem? Ali je prav poklicati policijo ali center za obveščanje? Kako je s kritjem škod, ki se pokažejo šele pri demontaži? V testu preverite, kako dobro bi se znašli ob trku z divjadjo.

Kaj je bolj prijetnega od posedanja ob toplem kaminu po napornem dnevu? A če na kamin ali peč niste mislili ob gradnji, še ni prepozno. Kaj morate upoštevati, če se lotite vgradnje kamina ali kaminske peči in kako pravilno in varno kuriti? Preberite nasvete.

Splet in družbena omrežja ponujajo takojšnjo zadovoljitev potreb po druženju, potrditvi, sprostitvi, zabavi, iskanju informacij. A hitro se lahko ujamemo v zanko nenehnega stresa, da moramo biti vedno dosegljivi, ali strahu, da ne bi česa zamudili. Strokovnjaki so pojava poimenovali nomofobija in FOMO.

To je naš februarski izbor prispevkov. Prosimo vas, da jih delite s svojimi sledilci na svojih družbenih omrežjih. Pri tem nas označite. Na Facebooku smo kot Zavarovalnica Triglav, na Twitterju pa @TriglavGroup.

Da se bomo lahko veselili z vami in vam čestitali, pa nas ob svojih uspehih na družbenih omrežjih označite tudi vi ali nas obvestite!

Lep pozdrav do marčevskega izbora vsebin!


Vse pravice pridržane © 2006 - 2018 ŽOK Roto-Kema Puconci